3 הטעויות שמכשילות השקה של מוצר דיגיטלי
היום כולם כבר מבינים שמוצר דיגיטלי הוא אחלה דרך ליצור מנוף בעסק. אם יש לכם ידע או חוויה ייחודית שאנשים זקוקים לו ומוכנים לשלם עליו כסף- יש לכם סיכוי טוב ליצור מוצר דיגיטלי מצליח וכדי שמוצר כזה ימכר וימכר טוב- השועלים הותיקים בשוק כבר יודעים- דרושה השקה דיגיטלית.
בפוסט זה נתייחס לשלושת הטעויות הטיפוסיות שמכשילות השקות דיגיטליות ומהן נמליץ מאוד להימנע:
1. הגדרת יעדים לא ריאלים או אי הגדרת יעדים כלל.
להצבת יעדים יש השלכות רבות- מפסיכולוגיות ועד תקציביות. מי שיוצא להשקה גידיטלית בלי להגדיר יעד- פשוט יורה לעצמו ברגל. למה? כיוון שבאופן לא מודע- תמיד קיימת אצלינו ציפייה מסויימת, רושם מסויים לגבי מה נרצה להשיג. אם נציף את המספר הזה לקובץ אקסל- נוכל גם מצד אחד לבדוק את היתכנות שלו ומהצד השני- לבנות את האמצעים הנדרשים כדי להגיע אל היעד.
וכך למשל, אם הגדרת יעד להשקה של מכירת 5000 יחידות מוצר בתקציב פרסום של 5000 ש"ח, כשאין לך נכסים דיגיטלים אורגניים (רשימת תפוצה/ קהילה/ רשת שותפים עסקיים)- היעד הזה לא ריאלי, מכיוון שעלות הליד בפייסבוק/גוגל או כל פלטפורמה אחרת, בודאות תעלה לך הרבה יותר מ-1 ₪ לליד.
מאידך, אם יש לך נכסים לשיווק אורגני (כאמור, רשימת תפוצה/קהילה/רשת שותפים ועוד)-
חשוב לדעת לעשות בהם שימוש נכון ולא "לשחוק" אותם בניסוי וטעיה של מה עובד ומה לא.
2. השקה לפי אינטואיציה.
גם אם ניהלתם את העסק שלכם במשך שנים וכללי המשחק כבר מוכרים לכם היטב- לעשות השקה דיגיטלית בשיטת "אני כבר אסתדר" תכשיל אתכם לא רק בהשקה הקרבה, אלא עלולה לגרום לכם להסיק מסקנות שגויות לגבי הביקוש למוצר שלכם, תמחור או איכותו.
להשקה דיגיטלית יש מבנה ברור, שכולל מספר מרכיבי מפתח ודילוג על אחד מהם עלולה להיות כמו שליפת קלף אחד בודד מבית קלפים תמיד ואיתן.
לכן, אם מעולם לא עשיתם השקה דיגיטלית- אל תעשו אותה באופן אינטואיטיבי. תלמדו את השיטה מהטובים ביותר (ממליצה על Frank Kern למשל) או שתעזרו באיש/אשת מקצוע שכבר הריצו השקות מוצלחות ומכירים את כל ה"פחים" מהם כדאי להימנע ואת כל המנופים שימקסמו עבורכם את התוצאות.
3. אי מדידה.
בהנחה שתרצו לעשות הרבה יותר מהשקה אחת למוצר שלכם, מדידה היא מפתח להצלחה. באמצעות מדידה טובה תוכלו לדעת בדיוק איזה ערוץ שיווקי עובד יותר טוב או פחות טוב, לאיזה מסרים הקהל שלכם יותר מתחבר, איפה עלה לכם יותר ואיפה פחות להביא לידים איכותיים ועוד ועוד. בלי הנתונים האלה- אנחנו יורים באפלה, בעוד שעם הנתונים האלה- אנחנו מכוונים יותר ויותר קרוב למטרה עם כל השקה וכל התקרבות כזאת- מתורגמת להצלחה כספית, מורל גבוה יותר וסיכויי הצלחה טובים יותר בהשקה הבאה.
אז אם אתם שוקלים להשיק מוצר דיגיטלי, אל תתפתו לחסוך דוקא בהשקה שלו.
הדבר משול למי שהשקיע שעות בבישול ארוחה נהדרת לאירוח חברים, רק שכח להזמין אותם. תשקיעו בבניית המנגנון הנכון עבור ההשקה שלכם ובהשקות הבאות, אחרי שהתהליך יהיה ברור כשמש- תוכלו לשקול אם לעשות את זה עצמאית. ומצד שני, אם ההשקעה באשת מקצוע שתעזור לכם למקסם את תוצאות ההשקה תהיה מזערית אל מול הרווח שהיא תניב- מה איכפת לכם להנות גם מקצת זמן פנוי ושוות נפש 😊